John van Laarhoven en Rokus Wijbrans:

Specialisten in duurzaamheid en voorvechters van zonnestroom

Als oprichters van ZonNL werken wij onafhankelijk van elkaar al tientallen jaren actief aan ‘duurzaamheid’ in al haar verschijningsvormen. Met onze natuurkundige achtergrond en ervaring met zonnestroomprojecten weten wij precies wat haalbaar is. We zijn er van overtuigd dat zonne-energie de toekomst heeft. Zeker als wij slagen in onze missie: Zonnestroom Zonder Zorgen op al het maatschappelijk en commercieel vastgoed in Nederland.

John van Laarhoven

Rokus Wijbrans

Nederland verduurzamen

Het verbranden van fossiele brandstoffen is op veel manieren slecht voor het milieu. De risico’s van kernenergie zijn helaas maar al te duidelijk. Zonnestroom is schoon, duurzaam en op de lange termijn nog economisch interessant ook. Dat is onze overtuiging. Met Zonnestroom Zonder Zorgen proberen we de drempels voor brede toepassing van zonnepanelen weg te nemen voor met name maatschappelijke organisaties. Maar natuurlijk passen onze systemen ook prima bij de duurzaamheidsvoornemens van commerciële bedrijven. Samen moeten we er toch in slagen om Nederland onafhankelijk te maken van gas, olie, steenkool en uranium?

Pragmatische idealisten

John van Laarhoven en Rokus Wijbrans zijn beiden bezeten van duurzaamheid. John vooral op het terrein van zonne-energie, Rokus wat breder. Door hun enorme expertise in de energiesector, zowel op het gebied van techniek als financiën, organisatie en beheer, kennen ze alle kansen en valkuilen. Ze combineren een vurig idealisme met de nuchtere kijk van de wetenschapper en nemen geen onnodige risico’s. Dit maakt ze tot betrouwbare partners voor zowel maatschappelijke organisaties als commerciële ondernemingen die bewust kiezen voor duurzame energie.

John van Laarhoven

John studeerde in 1980 aan de TU Eindhoven af als Vaste Stof Fysicus met specialisatie zonnecellen. Aansluitend maakte hij bij Shell Solar in 20 jaar kennis met alle facetten van de toepassing van zonne-energie (Operations, Manufacturing, Rural Electrification). In de eerste tien jaar van deze eeuw leidde hij diverse ondernemingen met activiteiten in productie, installatie en consultancy op het gebied van zonne-elektriciteit, waaronder Econergy en Ubbink Solar Modules. Mister Solar, zoals vakgenoten hem noemen, is onlangs geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Mede voor zijn inspanningen op het gebied van zonne-energie.

Rokus Wijbrans

Rokus heeft diverse academische studies afgerond: Technische Natuurkunde (1991) en de brede Post-MSc ontwerpersopleiding (PDEng, 1994, cum laude) bij het onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente, plus een executive MBA aan de RSM Erasmus Universiteit. Rokus werkte onder meer bij Gastec (nu KIWA), NUON en Klimaatbureau Amsterdam en is (mede)oprichter van Carbon Capital Solutions en 3P Strategy Consultants. Zijn loopbaan lijkt op een internationale kruistocht voor duurzaamheid. In 2008 kreeg hij van de RSM Erasmus de ‘Most Distinguished Alumnus Award’ voor zijn baanbrekende werk op dit gebied.